DMS RODINY

Podporte rodiny v núdzi prostredníctvom Darcovskej SMS

zaslaním SMS správy v znení: DMS RODINY (DMS medzera RODINY) na číslo 877 (do 30.11.2024) môže ktokoľvek pomôcť rodinám v núdzi. Cena Darcovskej SMS je 5 €
Čítať ďalej...

Číslo účtu:

2769833457/0200
IBAN:
SK72 0200 0000 0027 6983 3457

Za všetkých dobrodincov Majáku je slúžená  sv. omša každý prvy štvrtok v mesiaci.

Ako získať pomoc

Vypíšte dotazník z formulárov a zašlite na adresu Občianskeho združenia. My sa s vami skontaktujeme a zvážime formu pomoci.


„Nikdy neodvracaj svoju tvár od chudobného, aby sa neodvrátila Božia tvár od teba.“
Tob 4,7


Človek na periférii spoločnosti - Dieťa v ohrození (Zborník 2018)

Všetci sme sa už stretli s človekom, ktorý sa nachádza v núdzi a je na okraji spoločnosti. Bezdomovci, Rómovia v osadách, závislí, osamotení zomierajúci, väzni, chudobní. Situácie, v ktorých sa nachádzajú, sú rôzne. Predsa však majú niečo spoločné – neistotu, napätie, strach, osamelosť...

Dlhodobé prežívanie vnútorného napätia, bolesti a stresu je náročné pre každého dospelého. O čo horšie táto ťažoba dopadá na psychiku dieťaťa? Dieťa, ktoré je nádejou pre svet, znáša častokrát ťažší osud ako mnohí dospelí. O to ťažšie, že je bezbranné a samo si pomôcť nedokáže.

„Budúci osud dieťaťa je vždy dielom matky.“(Napoleon Bonaparte). Čo sa však stane, ak matka dieťaťa je na okraji spoločnosti? Aký osud čaká deti, ak ich matky sú závislé, ak sú vo väzení, samé trú biedu, žijú od holým nebom alebo sa svojich detí dobrovoľne zrieknu? Každý z nás tuší, aké detstvo majú tieto deti.

Cieľom tejto konferencie je zviditeľniť najväčšie poklady – deti. Deti, ktoré sa ocitajú v rôznych náročných situáciách, do ktorých ich postavil život (alebo dospelí?). Chceme poukázať na organizácie, združenia a školy, ktoré sa snažia dennodenne pomáhať deťom im zvereným.

Našou túžbou je, aby každý, kto bude čítať tento Zborník, spoznal, že dieťaťu, ktoré sa nachádza v ťažkostiach, a je v nich často osamelé, môže podať pomocnú ruku. Chceme sa navzájom povzbudiť, ako konkrétne môžeme deťom v krízových situáciách pomáhať.



celé znenie zborníka na stiahnutie

Hľadaj